Herdenking overledenen met een feestelijk tintje

Kerkmeester Alwin Meisters: “Het is telkens moeilijk om uit te leggen. De kerk plaats Allerheiligen voor Allerzielen maar Allerzielen vier je volgens de regels niet na 2 november. Dus aan de Allerheiligenviering is de gedachtenis aan de overledenen (Allerzielen) toegevoegd. Voor de meeste parochianen telt de jaarlijkse gedachtenis aan de overleden zwaarder dan de Feestdag van Allerheiligen”.

Bovendien viert pastoor Rudolf Scheltinga zijn 25 jarig priesterjubileum. Alwin Meisters: “Dat komt nu zo uit en ik doe ook geen moeite om dat aan elkaar te verbinden.  Het komt zoals het komt en we vieren het zoals we het vieren. We doen de Mis van Allerheiligen, herdenken onze overledenen en vieren het jubileum met de levenden. Sommige zullen zeggen dat het zo niet hoort maar alles verdient onze aandacht.

Tijdens de viering worden de overledenen herdacht door het noemen van de naam en het ontsteken van een lichtje. Iedereen is welkom om dit  bij en met ons te doen en na afloop drinken we samen koffie en thee en bij een traktatie feliciteren we onze pastoor”

Oud-Katholieke Kerk Arnhem Adolf van Nieuwenaarlaan 3 6824AM Arnhem( wijk Molenbeke)