De bron van berusting

De avond valt in Bethlehem. De rust is bijna weergekeerd. De hele dag was het een komen en gaan van mensen In het schemerdonker wachten de drie laatste schapen op hun herder. Twee schimmige figuren zijn nog onderweg naar hun nachtverblijf. Een schamele stal, ergens net buiten de stad.

Voor moeder en kind is de angstige zoektocht naar onderdak bijna ten einde. Nog even en ze hebben de stal bereikt. Een echtpaar waarvan de vrouw zwanger was is daar al naartoe onderweg. Er zou plaats genoeg zijn voor twee extra slapers. Mocht de baby zich die nacht aandienen, zou de vrouw dan misschien assistentie kunnen verlenen? Ze berusten in hun lot. Het is niet ver meer. Ze kregen nog een kruik vers water mee van de attente herbergier. Gelukkig.

De grazige vlakte in het dal ligt er verlaten bij. In het verstilde landschap probeert een schaap nog snel de laatste restjes gras naar binnen te werken. De andere twee zijn erbij gaan liggen. Zij wachten berustend tot ze worden opgehaald. De ooi beschermt met haar kop het jong tegen de inzettende kou en eventuele gevaren. De avond valt, her en der worden lichten ontstoken. Overdag was er constant geroezemoes. Nu wordt het geleidelijk steeds stiller. Een diepe, verwachtingsvolle stilte vult de lucht. De schapen deert het niet. Dit wordt een nacht als alle andere. Toch?

Klik HIER voor de volgende aflevering