Nieuwsbrief Groene Kerk

Nieuwsbrief Groene Kerk

GROENE VIERING MET ENTHOUSIASME BEGROET

Er waren veel enthousiaste reacties op de ‘Groene Viering’ van afgelopen zondag 9 juli. We hebben ons aangesloten bij het initiatief ‘Groene kerk.’ Het daarbij behorende bordje werd op 9 juli onthuld. Bezoekers was gevraagd om bloemen mee te nemen, zodat we van de kerk één grote bloemenzee zouden maken. Dat is gelukt, zoals uit de foto’s blijkt. De eerste twee foto’s zijn van de voorbereidingen. De volgende drie van het eindresultaat.

Pastoor Scheltinga hield een speelse preek, waarin hij het thema van de zaaier moeiteloos verbond meet het initiatief Groene Kerk. We zijn zeker niet de eerste kerk die zich hierbij aansluit en we willen op ecologisch bewuste wijze ons samen kerk-zijn verder invulling geven. Hij deed namens de parochie drie ‘Groene Bijbels’ cadeau, waarin uitspraken over de natuur en de schepping groen zijn gemarkeerd. Twee gaan er naar de Lutheranen en de Anglicanen, Bas Meisters mocht als lector het exemplaar voor de Oud-Katholieke parochie in ontvangst nemen. Daarna volgde buiten de onthulling van het bordje ‘Groene Kerk.’

Na afloop was er taart bij de koffie. Dit was mede bedoeld als afsluiting van het eerste halfjaar en om het begin van de zomervakantie te markeren. We blijven tweewekelijks vieren, maar in de komende weken zullen meerdere trouwe bezoekers op vakantie gaan. Daarom was het leuk elkaar nog even te ontmoeten in deze feestelijke setting.

Iedereen bedankt die taarten of bloemen meebracht. We wensen jullie een mooie zomer. Wie op vakantie gaat: veel plezier, wie thuis blijft: graag tot ziens in onze Vieringen. De volgende vindt plaats op 23 juli, daarna zijn er Vieringen op 6 en op 20 augustus. Alle Vieringen beginnen zoals altijd om 10.30 uur.

God heeft groene vingers