WELKOM BIJ BIDDEN VOOR VREDE

Vredeskaarsen 2023

Vredesweek 2023 Oud Katholieke Kerk Arnhem

In 2023 vindt de vredesweek plaats van 16 tot en met 24 september. Het thema luidt: ‘iedereen kan iets voor de vrede doen!’. De Oud-Katholieke kerk Arnhem nodigt iedereen uit om na te denken over Vrede en met ons in de vredesweek negen dagen te bidden voor vrede.

Vredesmails
Wie meedoet ontvangt in de vredesweek iedere dag een vredesmail. Negen auteurs met verschillende kerkelijke achtergronden zullen elk hun eigen bijdrage leveren. Iedere vredesmail bevat na de opening een (Bijbel)tekst, een korte overweging, een gebed en een persoonlijke reflectie van de auteur. Elke mail zal een ander aspect van de vrede belichten. Wie deelneemt ontvangt de vredesmails. Zo kan iedereen heel gemakkelijk iedere dag even stilstaan bij en bidden voor de vrede.

Waarom bidden voor vrede?
Wat kunnen gelovigen doen als al het andere onmogelijk wordt? We kunnen nog altijd bidden voor de vrede. Vrede gaat niet alleen over de alomvattende wereldvrede. Het gaat ook om de vrede in ons hart. Hoe kan er ooit sprake van vrede zijn als in ons hart de oorlog voortwoedt? Je kunt een kind uit de oorlog halen, maar hoe haal je de oorlog uit een kind?
Door stil te worden, onze vragen en gedachten aan de voeten van de Heer te leggen, er – al is het maar een kortstondig moment – afstand van te nemen en iets te proeven van de diepe vrede die in ons leeft. Door een gebed dat als een verkoelende bries ons gemoed verzacht en de innerlijke vrede naderbij brengt.

Meedoen
Wilt U meedoen? Dat kan! Stuur een mail naar het volgende mailadres: biddenvoorvrede@gmail.com. U ontvangt dan de dagelijkse vredesmail. Deelname is helemaal gratis.

Vredeskaarsen
Ons gebed wordt onderstreept door de vredeskaarsen die negen dagen lang in de Oud-Katholieke kerk in Arnhem zullen branden. Iedere kaars vertegenwoordigt één bidder voor de vrede. Wilt u uw kaars in de kerk laten branden? Dat kan door 5 euro over te maken naar rekening NL50 TRIO 0320 5127 46 t.n.v. Parochie van de H Willibrordus Arnhem, onder vermelding van uw naam, woonplaats en ‘Vredeskaars.’

Zaterdag 16 september Gebedsdienst voor de vrede
Op zaterdag 16 september wordt in de Oud-Katholieke Kerk Arnhem om 19.00 uur een Gebedsdienst voor de vrede gehouden. Voorganger is pastoor Rudolf Scheltinga. Tijdens deze Gebedsdienst zullen alle vredeskaarsen worden aangestoken en de namen van de deelnemers worden genoemd. De vredeskaarsen zullen in de hele vredesweek hun licht voor de vrede blijven verspreiden. Door de gebedsdienst met de vredeskaarsen en de vredesmails combineren we het samen bidden in de kerk met ieders persoonlijke gebedspraktijk, gewoon thuis. En zo kan iedereen wat voor de vrede doen!

Vieringen 17 en 24 september
Zondag 17 september en zondag 24 september zal er in de vieringen van respectievelijk de Oud-Katholieke kerk Arnhem en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Arnhem ook bij de Vredesweek stil gestaan worden.