Bethune Huis

In de maand juni zal de opbrengst van de tweede collecte bestemd zijn voor een project van de Missie Sint Paulus. Deze maand willen wij graag uw steun vragen voor het Bethune Huis in Hong Kong: “Lighten the load and make them smile” oftewel ‘Verlicht de last en laat ze glimlachen!’
Veel migrantenvrouwen, vaak uit de Filippijnen en Indonesië, werken in Hong Kong als inwonend huishoudelijke hulp. Sinds 1986 vangt het Bethune Huis in Hong Kong deze vrouwen op als ze in de problemen komen met hun werkgevers. Het gaat dan vaak om het niet betalen van hun loon, maar helaas is er ook regelmatig sprake van fysiek geweld of seksueel misbruik. Het Bethune Huis biedt de vrouwen een veilig onderkomen inclusief maaltijden. Daarnaast wordt medische zorg en juridisch advies aangeboden. De vrouwen hebben vaak trauma’s opgelopen en daarom is ook therapie ter plekke beschikbaar. Het Bethune Huis bestaat uit twee opvanglocaties en heeft ruimte voor in totaal 24 vrouwen.
Door hun problematische situatie en opgelopen trauma’s ervaren de vrouwen gevoelens van depressie, machteloosheid en uitzichtloosheid. Er wordt met verschillende activiteiten geprobeerd om de vrouwen plezier en positiviteit te laten ervaren. In de hoop daarmee de last van die gevoelens te verminderen. Het gaat om leuke én zinvolle activiteiten die een psychologische en emotionele verademing voor deze vrouwen zijn. Zo zijn er verschillende dagjes weg gepland en worden er cursussen gegeven waardoor de vrouwen na afloop van de rechtszaak gemakkelijker een nieuwe werkgever kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO cursus, studiedagen over kinderverzorging en een kookcursus. Graag wordt uw steun gevraagd om deze activiteiten mogelijk te blijven maken, in de hoop op een glimlach bij deze vrouwen die onze steun hard nodig hebben!